Dakopbouwtotaal

voorbereiding_Dakopbouw-

Mail snel een richtprijs!

Heb je extra ruimte nodig? Breid je huis snel en eenvoudig met een dakopbouw uit.

Voorbereiding dakopbouw

Van richtprijs tot omgevingsvergunning

Je wilt er graag een slaap-, werk- en/of badkamer bij en overweegt een dakopbouw. Maar wat kost zo’n opbouw? En hoe komt deze eruit te zien? Daarvoor hebben we inzicht in je wensen nodig. En bouwkundige informatie over je dak en huis. Een goede voorbereiding garandeert een realistisch voorstel, ontwerp op maat en snelle, voorspelbare dakopbouw. Binnen budget, volgens planning.

1. Richtprijs prefab casco-opbouw opgeven

Je ontvangt eerst een richtprijs voor een casco-dakopbouw. We baseren deze op de gewenste extra oppervlakte, de bestemming van de ruimte en je wensen voor de buitenafwerking. Valt de richtprijs binnen je budget? Dan volgt stap 2.

2.Offerte en werkomschrijving opstellen

Je ontvangt een totaalofferte op maat, afgestemd op jouw wensen. Besluit je ons de opdracht te geven? Dan stellen we een planning en werkomschrijving op, waarin we het verloop van de bouw en onze afspraken helder vastleggen.

3. Woning en diverse showrooms bezoeken

We komen bij je langs om de afmetingen op te nemen, de bouwconstructie te controleren en de positie van de leidingen te bepalen. We bezoeken onze en andere showroom(s) om je wensen voor de binnenafbouw in kaart te brengen.

4. 3D-ontwerp en voorstel op maat maken

We verwerken jouw wensen en onze onderzoeksgegevens in een constructieberekening en 3D-ontwerp. Deze zijn binnenkort op een groot tv-scherm te bekijken. Tijdens je virtuele toer ervaar je hoe de op- en afbouw eruit komen te zien. De indeling of inrichting wijzigen? We passen de tekeningen en offerte direct naar wens aan.

5. Omgevingsvergunning opbouw aanvragen

Na ontvangst van de opdracht vragen we direct een omgevingsvergunning aan. Om de toekenning te versnellen, sturen we de welstandscommissie een principeaanvraag met de vereiste tekeningen en plattegronden. Bij een ‘ja’ volgt de vergunning meestal snel. Is het ‘nee’, dan moeten we het ontwerp aanpassen.

De toekenning duurt gemiddeld 8 weken. Is de aanvraag complex of maken de buren bezwaar, dan kan het langer duren. Lijkt jouw dakopbouw op andere opbouwen in de straat of wijk, dan mag je ervan uitgaan dat je de vergunning toegewezen krijgt. Zodra de vergunning binnen is, plannen we de opbouw in.

Voorbereiding dakkapel

De voorbereidende fase voor het plaatsen van een dakkapel is korter en eenvoudiger dan die voor een dakopbouw. Een dakopbouw vereist altijd een omgevingsvergunning; een dakkapel is meestal vergunningsvrij. Behalve als je deze bijvoorbeeld aan de voorzijde wilt plaatsen. Verder is voor een dakkapel doorgaans geen constructieberekening nodig. Ga je akkoord met de offerte? Dan meten we de dakkapel in en ontvang je de tekeningen van het voor- en zijaanzicht ter goedkeuring.

Een richtprijs ontvangen?

Nieuwsgierig naar de kosten? Zet de 1e stap en vraag snel een richtprijs voor een casco-dakopbouw of dakkapel aan. Heb je vragen? Bel 0165 - 32 90 27 of stuur ons een bericht.

Daarom DAKOPBOUW totaal

  • expert in prefab dakopbouw
  • van ontwerp t/m de afbouw
  • in 1 dag wind- en waterdicht
  • minimale overlast bewoners
  • vast team van 7 vakmensen
  • bouwkundig sterk onderlegd
  • ‘levensechte’ 3D-ontwerpen

Vragen over dakopbouw?

Bel of mail Eduard of Suzan:
0165 - 32 90 27
info@dakopbouwtotaal.nl

Welke opbouw spreekt jou het meeste aan?

Een rechte dakopbouw, schuine dakopbouw of tussenbouw? Kijk en doe leuke ideeën op!

detail